توجه: برای مشاهده این ویدئو از داخل ایران، باید حتما از ابزار تغییر IP استفاده کنید.
یکی از رایجترین دلایلی که خیلی افراد به خاطرش فروشگاه اینترنتی خودشان را راهاندازی نمیکنند، این است که نمیدانند باید چه محصولی بفروشند؟ و پولسازترین محصولات اینترنتی برای فروش چه کالاها یا خدماتی هستند. حتی این مشکل، مسئله خیلی از علاقهمندان به شرکت در دوره وبمستر ثروت ساز هم بود.
با توجه به اهمیتی که این موضوع دارد، در این مقاله ابتدا مهمترین روشهای پیدا کردن محصول برای فروش اینترنتی را به شما توضیح میدهم. سپس به بیشتر از ۱۵ نکته مهم اشاره میکنم که باید قبل از انتخاب محصول مورد توجه قرارشان بدهید. با من و این مطلب جامع همراه باشید.
پیدا کردن پولسازترین محصولات اینترنتی برای فروش آنلاین
خب، روشهایی که در ادامه توضیح میدهم هر کدامشان برای راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی کاملا مناسب هستند و اتفاقا به کمک هر کدام از آنها، چندین کسب و کار موفق در وب فارسی وجود دارند. اما اینکه شما بخواهید کدامیکی را انتخاب کنید، به شرایط و البته منابعی که دارید برمیگردد.
۱_ از دراپ شیپینگ کمک بگیرید
دراپ شیپینگ یکی از بهترین روشها برای تامین محصول فروشگاه اینترنتی است! در این روش، شما اقدام به فروش محصول دیگران در وب سایت اینترنتی خودتان میکنید. یعنی چه؟ اجازه بدهید مثال بزنم:
تصور کنید شما طراحی سایت بلدید و الان یک وب سایت فروشگاهی برای خودتان راهاندازی کردهاید. در ادامه با توجه به اینکه نمیدانید چه محصولی را برای فروش انتخاب کنید، به سراغ یک فروشنده کتاب میروید و به او پیشنهاد همکاری میدهید. در صورتی که او پیشنهادتان را قبول کند، باید ابتدا لیست چند تا از محصولاتش را بردارید. حالا نام و توضیحات این محصولات را در وب سایت وارد کرده و تصاویر آنها را هم یا از اینترنت یا از کتابفروشی تهیه و در سایت میگذارید.
بعد از این، به کمک روشهای بازاریابی اینترنتی مختلف، مشتریانی را به سایتتان جذب کرده و سفارش محصول میگیرید. حالا هر محصولی که در سایت فروخته شد، کافی است نام آن و آدرس مشتریاش را به کتابفروشی داده و البته هزینه خریدش را هم برایش ارسال کنید. به این ترتیب خود کتابفروش محصول شما را برای مشتری ارسال میکند. این یعنی عملا در روش دراپ شیپینگ، شما صرفا یک واسطه هستید که کار خاصی هم انجام نمیدهد و درآمد کسب میکند.
۲_ همکار دیجی کالا شوید!
بله، کافی است طراحی سایت بلد باشید و روشهای بازاریابی اینترنتی را هم بدانید تا بتوانید با دیجی کالا همکاری کنید! در واقع دیجی کالا مدت زیادی است که با راهاندازی طرح همکاری در فروش، به دیگر وبمستران و بازاریابان اجازه داده بدون نیاز به داشتن محصول و منابع خاص، محصولات این سایت را به فروش برسانند.
در این طرح شما ابتدا اقدام به راهاندازی یک وب سایت کرده و خب موضوع و محصول آن را مشخص میکنید. بعد از آنهم به جای اینکه محصولی در آن وارد کنید، صرفا لینک محصولات موجود در سایت دیجی کالا را در آن قرار میدهید. به این ترتیب مخاطبانی که جذب میکنید با کلیک روی این لینکها وارد دیجی کالا شده و محصولات مورد نظرشان را خریداری میکنند. در ادامه هم با توجه به اینکه این لینکها قابل پیگیری هستند، دیجی کالا در انتهای ماه آمار فروش محصولات را به شما ارائه کرده و پورسانت را هم به حسابتان واریز میکند.
مزیت این روش فروش اینترنتی این است که در آن دیگر محدودیت خاصی در انتخاب محصول ندارید! چراکه همین حالا در دیجی کالا بیشتر از ۲ میلیون قلم کالا وجود دارد و عملا هر محصولی که بخواهید را میتوانید انتخاب کنید.
۳_ بدون نیاز به سرمایه، آموزش بفروشید!
بله، حتما هم قرار نیست یک محصول فیزیکی داشته باشید تا بتوانید آن را به مخاطبان بفروشید. اتفاقا یکی از بهترین ایدهها فروش محصولات آموزشی است. صرفا کافی است کمی فن بیان داشته و بتوانید در مقابل دوربین قرار گرفته و آموزش ضبط کنید. اگر هم میپرسید چه آموزشی؟ خب ایدههای زیادی وجود دارد.
مثلا اگر در دوره وبمستر ثروت ساز شرکت کرده باشید، میتوانید یکی از چندین مهارتی که در این دوره یاد گرفتید را به مخاطبان آموزش بدهید. به عنوان نمونه آموزش طراحی سایت، تبلیغ نویسی، سئو سایت و… .
البته اگر اهل این نیستید که بخواهید به طور مستقیم آموزش ضبط کرده و به فروش برسانید، میتوانید در یک سطح پایینتر، یعنی فروش آموزش دیگران فعالیت کنید. در این روش، به سراغ سایتهای آموزشی بزرگ رفته، چند محصول را انتخاب کرده و دقیقا مشابه روش همکاری با دیجی کالا، محصولات آنها را در سایتتان میفروشید و پورسانتش را دریافت میکنید.
۴_ اشتراک بفروشید!
اگر از علاقهمندان به فروش کالاهای غیر فیزیکی هستید، خب قطعا فروش اشتراک هم یکی دیگر از ایدههایی است که میتوانید به آن فکر کنید. اما چه اشتراکی؟
در درجه اول اگر خودتان میتوانید خدماتی به مخاطبان ارائه کنید، خب اشتراک آن را بفروشید. مثلا اشتراک ۱ ماهه پرسش و پاسخ در زمینه دروس کنکوری، اشتراک ۱ ماهه یک کانال تلگرامی دانلود فیلمهای سینمایی جدید و دوبله شده، اشتراک یک کانال آگهی استخدامی یا… .
اگر هم فعلا نمیخواهید به این شکل فعالیت کنید، میتوانید به سراغ شرکتهای فعال در این حوزه، مثلا سایتهای اشتراکگذاری ویدیو رفته و ببینید که آیا آنها برنامه همکاری در فروش دارند یا نه.
۵_ خدمات دیگران را بفروشید
خب راستش را بخواهید به نظر من فروش خدمات یکی از بهترین ایدههای پولساز اینترنتی است. اما چه خدماتی؟ مثلا همین حالا من دوستانی را دارم که در تهران با متخصصان لولهبازکنی همکاری کرده و بدون اینکه اصلا هیچ تخصصی در این زمینه داشته باشند، خدمات آنها را از طریق وب سایت به دیگران میفروشند! این حالت میتواند برای خدمات دیگر هم اجرایی شود. مثلا:
- فروش خدمات تعمیرات رایانه و موبایل،
- خدمات برقکشی منزل،
- خدمات نقاشی دیوار،
- و…
نکته: اگر در دوره وبمستر ثروت ساز شرکت کردهاید، حتی میتوانید از مهارتهایی که در این دوره یاد گرفتهاید خدمات بدهید. مثلا خدمات طراحی سایت، تولید محتوا و… .
MVP را دست کم نگیرید
MVP راه نجات خیلی از افرادی است که به راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی علاقه دارند! در واقع MVP یک استراتژی برای شروع کسب و کار است. اما چه معنی دارد؟ توضیح میدهم:
در MVP شما به جای اینکه یک کسب و کار با تمامی جزئیات و منابع لازم را شروع کنید، یک استارت اولیه با کمترین منابع میزنید تا اولا بازار را بسنجید و سپس در صورت موفقیت، از سود به دست آمده برای رشد کمک بگیرید.
اجازه بدهید مثال بزنم: تصور کنید دوست دارید یک فروشگاه اینترنتی برای فروش محصولات چوبی و تزئینی داشته باشید. خب در حالت عادی باید ابتدا یک کارگاه نجاری راهاندازی کرده، یک وب سایت بزنید و با هزینههای سنگین آن را بازاریابی کنید. در این حالت اگر شکست بخورید، عملا تمامی منابع مالیتان را از دست دادهاید. اما اگر از روش MVP جلو بروید:
- به جای راهاندازی کارگاه، با یک کارگاه در حال فعالیت همکاری میکنید،
- به جای وب سایت کارتان را با یک پیج اینستاگرام شروع میکنید،
- به جای صرف هزینه زیاد برای تبلیغات، با انتشار محتوای رایگان مخاطب جذب میکنید،
و عملا هزینهها را به شدت پایین میآورید! در ادامه اگر ایده عملی شد، از سود به دست آمده اقدام به گسترش کسب و کارتان میکنید، سایت راه میاندازید، در کارگاه با فرد مورد نظر شریک میشوید، هزینهای برای تبلیغات کنار میگذارید و… . به این ترتیب عملا با هزینه کم و با صرف کمی زمان بیشتر، یک کسب و کار اینترنتی کمریسک راهاندازی کردهاید.
چه محصولی در اینترنت بفروشیم؟ ۱۵ نکته انتخاب محصول مناسب
خب، دوستان عزیز تا اینجا عملا با مهمترین ایدهها برای پیدا کردن محصول یا خدمات جهت فروش اینترنتی آشنا شدیم. حالا اجازه بدهید به سراغ بخش بعدی مقاله برویم. در ادامه میخواهم مهمترین نکاتی که باید حین انتخاب خود محصول یا خدمات (نه روش تامین آن) مد نظر قرار بدهید را به شما توضیح بدهم.
۱_ اقیانوس آبی یا قرمز!
در دنیای کسب و کار، کتاب بسیار معروفی به اسم استراتژی اقیانوس آبی وجود دارد. این کتاب به این موضوع اشاره میکند که بهتر است در راهاندازی کسب و کار به جای حوزههای بسیار پررقابت، به سراغ حوزههای کمرقابت بروید. چراکه در ابتدا قطعا شما منابع مالی اندکی دارید و خب با این منابع مالی کم گرفتن جایگاه رقبای پرقدرت کار سختی است.
بنابراین اولین نکتهای که باید در انتخاب محصول یا خدمات به آن توجه میکنید، میزان رقابت در حوزه فروش اینترنتی آن است. اینکه چقدر رتبه گرفتن در سئو روی کلمات آن حوزه سخت است؟ چقدر قیمتها رقابتی است؟ دیجی کالا و دیگر رقبا چقدر در آن قوی فعالیت میکنند و… . (البته اگر از نظر منابع مالی و زمانی مشکلی ندارید، به موضوع رقابت خیلی توجه نکنید.)
۲_ نیچ مارکتینگ
موضوع بعدی، بحث نیچ بودن محصول است. در واقع استراتژی به اسم نیچ مارکتینگ وجود دارد که میگوید برای ورود به یک حوزه، بهتر است ابتدا به یک گوشه کوچک بازار بروید و آنجا فعالیت کنید. مثلا به جای اینکه وارد کل بازار قهوه شوید، صرفا قهوه اسپرسو یا اصلا دستگاههای روگازی بفروشید. به این ترتیب در ابتدا منابع مالی کمی چه برای تامین محصول و چه بازاریابی آن نیاز خواهید داشت.
همینطور میتوانید به سرعت به دلیل تخصصی بودن حوزه فعالیتتان، شناخته شده و رشد کنید. در ادامه هم این امکان را دارید که از سود به دست آمده برای گسترش حوزه کسب و کارتان کمک بگیرید.
۳_ علاقه شخصی
همانطور که قبلا هم گفتم، راهاندازی یک کسب و کار اینترنتی و کسب درآمد از آن قرار نیست کار آسانی باشد؛ که اگر بود همه امروز ثروتمند بودند! در واقع در مسیر کسب درآمد آنلاین خستگی، بیانگیزگی و… از جمله احساسات رایج و قابل پیشبینی هستند.
حالا در این شرایط اگر محصولات و خدماتی که اقدام به فروششان کردهاید، چیزی نباشد که واقعا به آنها علاقه دارید، خب قطعا کمی با مشکل روبرو خواهید شد و احساسات منفی بیشتری را تجربه میکنید. اما اگر به حوزه فعالیت علاقهمند باشید، راحتتر با سختیهای مسیر کنار میآیید.
علاوه بر این اگر به محصول علاقه داشته باشید، با انگیزه بیشتر در موردش اطلاعات کسب کرده و به یک فروشنده متخصص تبدیل میشوید. پس یکی از فاکتورهای مهم هم موضوع علاقه است.
۴_ میزان سود محصول
یکی از مهمترین فاکتورها، میزان سود محصول است. فرقی ندارد قرار است از روش همکاری در فروش پیش بروید یا دراپ شیپینگ. در هر حال شما باید مطمئن شوید محصولی که قرار است به فروش برسانید، آنقدری سود دارد که برای شما یک درآمد مناسب ایجاد کرده و البته بتواند کفاف هزینههای بازاریابیتان را هم بدهد.
۵_ میزان فروش محصول
شاید پیدا کردن آمار فروش یک محصول برای شما سخت باشد. اما ترجیحا بهتر است قبل از انتخاب محصول در فروش اینترنتی، از یک فروشنده، دوست، آشنا و… میزان علاقه مخاطبان به آن و فروشش را بررسی کنید.
چراکه ممکن است یک محصول سود بالایی داشته باشد اما میزان فروشش بسیار اندک بوده و عملا در انتهای هر ماه به دلیل فروش پایین سود کمی را متوجه شما کند. در مقابل هم ممکن است سود محصول کم باشد اما به دلیل آمار فروش بالا، انتخاب آن کاملا به صرفه و عقلانی به نظر برد.
۶_ روندِ محبوبیت
ببینید، خیلی از محصولات هستند که بهشکل دائمی مورد علاقه مخاطبان قرار نمیگیرند. بلکه به ناگهان محبوب شده و بعد از مدتی دوباره علاقه به آنها کاهش پیدا میکند.
مثلا اگر یادتان باشد در یک دوره خرید اسپینرهای چرخنده بسیار میان ایرانیان جا افتاد اما در کمتر از ۷/۸ ماه، به مرور علاقه کاربران به آنها کاهش پیدا کرد. یا مثلا این ایموجیهای فنرداری که روی داشبورد خودروها نصب میشود، در یک مدت کوتاه محبوب شده و دوباره افول کرد. با توجه به این، بهتر است سراغ محصولی بروید که علاقه مخاطبان به آن بعد از مدتی کاهش پیدا نکند و حداقل بتوانید چندین سال رویش حساب کنید.
۷_ پیچیدگی محصول!
شما به عنوان صاحب کسب و کار و همینطور فروشنده آن، باید به خوبی از بالا و پایین محصول مورد نظرتان باخبر باشید. از جزئیات، قطعات، شرایط تعمیر و… .
در واقع اینها چیزهایی است که موقع خرید احتمالا مخاطبان در موردشان از شما سوال میکنند. با توجه به این، مخصوصا اگر قرار است بدون آشنایی قبلی اقدام به فروش یک محصول کنید، حداقل بهتر است به سراغ محصولی بروید که پیچیدگی زیادی نداشته و بتوانید اطلاعاتی در موردش کسب کنید. البته اگر هم محصول مورد نظر پیچیده بود مسیر خیلی سختی در پیش ندارید اما خب باید زمان بیشتری را برای کسب اطلاعات و یادگیری در موردش در نظر بگیرید.
۸_ منابع مالی و زمانی و…!
یکی از دیگر نکات مهمی که باید قبل از انتخاب محصول برای فروش در اینترنت به آن توجه کنید، منابع مورد نیاز برای فروش آن است! مثلا ممکن است محصولی که قصد فروشش را دارید، طوری باشد که مخاطب حتما باید قبل از خرید بررسیاش کند. بنابراین به منابع مالی برای اجاره محل نیاز دارید. یا مثلا محصول مورد نظر اندازه فیزیکی بزرگی داشته و برای ارسال نیازمند وسیله نقلیه باشد و… . پس قبل از قطعی کردن انتخابتان حتما در مورد این جزئیات هم فکر کنید.
۹_ محدودیت قانونی
راستش را بخواهید اگر محدودیتهای قانونی وجود نداشته باشد، همین حالا بیشتر از ۱۰ قلم کالا را میتوانم به شما معرفی کنم که هم فروش بالایی دارند و هم بسیار پرسود هستند.
اما خب در هر کشوری باید قبل از اینکه اقدام به فروش محصول کنید، مطمئن شوید قوانین برای شما محدودیتهایی به وجود نمیآورد. در ایران هم به همین صورت است و باید قبل از انتخاب محصول، مطمئن شوید قانون دستتان را نمیبندد.
۱۰_ پشتیبانی محصول
ویدیو در مورد اهمیت پشتیبانی محصول و موفقیت در کسب و کار، شرایط کسب و کار در صورت عدم وجود پشتیبانی و ارائه چند تجربه در مورد پشتیبانی موفق دوره وبمستر ثروت ساز و رضایت مخاطبان و حتی خرید دوباره آنها از نت هوش
ببینید، امروز در دنیای اینترنت کمتر مخاطبی پیدا میشود که بتوانید محصولی بدون خدمات و پشتیبانی را به او بفروشید! در واقع قوانین کسب و کارهای اینترنتی و البته قدرت رقبا در ارائه خدمات پشتیبانی، شما را مجبور میکند که محصول را با پشتیبانی به مخاطبان ارائه کنید. با توجه به این مطمئن شوید محصولی که قصد فروشش را دارید، قرار نیست در آینده و برای خدمات پشتیبانی شما را با دردسر روبرو کرده و دائما دستتان را بند کند.
۱۱_ پتانسیل فروش آنلاین
با اینکه کسب و کارهای اینترنتی اینقدر پیشرفته کردهاند، هنوز هم مخاطبان راضی به خرید خیلی از محصولات بهشکل آنلاین نیستند! مثلا اگر دقت کنید، به ندرت اتفاق میافتد که کاربران یک موتور سیکلت یا خودرو را بهشکل آنلاین سفارش بدهند!
در واقع آنها صرفا از اینترنت برای پیدا کردن یک نمایندگی معتبر فروش استفاده کرده و برای خرید، به طور حضوری اقدام میکنند. یا مثلا خیلی محصولات لوازم خانگی بزرگ مثل یخچال و فریزر، لباسشویی و… هم بیشتر در فروشگاههای حضوری به فروش میرسد تا فروشگاههای آنلاین.
۱۲_ وابستگی به دلار
حداقل در ایران و حین پیدا کردن محصول مناسب برای فروش اینترنتی، باید در مورد وابستگی محصول به دلار حساس باشید! چراکه متاسفانه خیلی از محصولات ممکن است به دلیل وابستگی که به قیمت دلار دارند، در آینده شما را با مشکل روبرو کنند.
۱۳_ وابستگی به واردات
مشکل دیگری که ممکن است در ایران تامینکنندگان با آن روبرو شوند، وابستگی محصولات به واردات است! مثلا بعد از تحریمها، تامین کردن خیلی از محصولات برندهای معروف لوازم خانگی سخت شده.
یا در مقابل به دلیل قوانین جدید کشور، عملا فروش محصولات LG که بسیار هم محبوب هستند، با مشکلات قانونی روبرو شدهاند. با توجه به این اگر به سراغ یک محصول خارجی میروید بهتر است کمی در مورد آن تحقیق بیشتری کنید.
۱۴_ اصل یا تقلبی بودن محصول
ببینید، همین حالا در بازار ایران تعداد زیادی محصول تقلبی وجود دارد که اتفاقا به دلیل قیمت مناسب، به شدت مورد توجه مخاطبان هستند. با این حال شما به عنوان یک فروشنده باید به خوبی توانایی تشخیص جنس اصل از تقلبی یا حداقل محصول خوب از بد را داشته باشید. بنابراین بهتر است یا به سراغ محصولی بروید که توانایی تشخیصش را داشته باشید یا با شخصی همکاری کنید که در این مسیر راهنمایتان باشد.
۱۵_ برند محصول
علاوه بر همه موارد گفته شده بالا، باید در انتخاب محصول به این موضوع هم دقت کنید که آیا محصول مورد نظر به عنوان یک برند معتبر شناخته میشود یا اینکه باید زحمت برندسازی آن را هم بکشید؟
مثلا اگر شما قرار باشد الان محصولات برند “دِوو” را بفروشید، احتمالا مسیر سختی در پیش ندارید. اما قطعا اگر بخواهید محصولات یک برند تازهکار و ناشناخته را بفروشید، باید انرژی و منابع مالی زیادی را هم صرف این کنید که به مخاطبان بفهمانید این یک محصول باکیفیت و قابل اعتماد است!
کلام آخر
به عنوان کلام آخر؛ یادتان باشد که انتخاب محصول مناسب فقط یکی از فاکتورهایی است که برای موفقیت در کسب و کار اینترنتی به آن نیاز دارید. در واقع در کنار رفتار خوب کارشناسان فروش، ظاهر سایت و… یکی از مهمترین فاکتورهایی که باید به آن توجه کنید، نحوه بازاریابی است!
با اطمینان کامل به شما میگویم که بازاریابی موفق و برندسازی خوب، بیشتر از ۶۰ درصد از موفقیت شما را در این بازار تامین میکند. در مورد انواع روشهای بازاریابی اینترنتی شامل سئو سایت، تبلیغ نویسی، ویدیو مارکتینگ و… در دوره وبمستر ثروتساز بهشکل جامع صحبت شد که در صورت نیاز میتوانید صفحه آن را بررسی کنید.
خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله به طور جامع به این سوال جواب دادم که چه محصولی در فروشگاه اینترنتی بفروشیم؟ در آخر اگر نظر و سوالی هم دارید، در بخش نظرات منتظر شما هستم.