تصور کنید در حال خرید آنلاین هستید و ناگهان با یک وبسایت مواجه میشوید که انگار از زمان قاجار، به زمان حال آمده است. منوها جایی هستند که نباید باشند، دکمهها کار نمیکنند و پیدا کردن محصول مورد نظرتان شبیه حل کردن معمای راز داوینچی است! احتمالاً در این لحظه آرزو میکنید کاش میتوانستید طراح این وبسایت را پیدا کنید و راجب انگیزههایش از این طراحی سایت صحبت کنید!
اینجاست که اهمیت UX یا همان تجربه کاربری خودش را نشان میدهد. UX هنر و علم ایجاد تجربههای دیجیتالی است که نه تنها کاربر را عصبانی نمیکند، بلکه لبخند رضایت را بر لبانش مینشاند.
“طراحی خوب وقتی اتفاق میافتد که به جزئیات توجه میکنیم. این فقط درباره زیبایی نیست، بلکه درباره عملکرد هم هست.” – استیو جابز
UX چیست؟ آشنایی با مفهومی که زندگی دیجیتال ما را متحول کرده
حالا که با اهمیت UX آشنا شدیم، بیایید کمی عمیقتر به این مفهوم نگاه کنیم. UX مخفف User Experience یا همان تجربه کاربری است. اما منظور از “تجربه” چیست؟ آیا قرار است کاربر را سوار ترن هوایی کنیم؟!
خب، در واقع UX به معنای طراحی تمام جنبههای تعامل کاربر با یک محصول، خدمات یا شرکت است. هدف اصلی UX این است که تجربه استفاده از یک محصول یا خدمت را تا حد ممکن ساده، لذتبخش و کارآمد کند.
فرض کنید میخواهید یک وبسایت برای سفارش غذا طراحی کنید. یک متخصص UX باید به سؤالاتی مانند اینها پاسخ دهد:
- چطور میتوانیم فرآیند سفارش غذا را سادهتر کنیم؟
- چگونه میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که کاربر منوی رستوران را به راحتی پیدا میکند؟
- چطور میتوانیم تجربه پرداخت را امن و در عین حال ساده طراحی کنیم؟
اگر این سؤالات به درستی پاسخ داده شوند، نتیجه یک وب اپلیکیشن خواهد بود که استفاده از آن لذتبخش است و کاربران را به استفاده مجدد ترغیب میکند. در غیر این صورت، ممکن است با وبسایتی مواجه شویم که استفاده از آن شبیه تلاش برای باز کردن یک قفل، با خلال دندان است!
“طراحی خوب واضح است. طراحی عالی شفاف است.” – جو اسپارانو
طراحی تجربه کاربری چیست؟ (UXD)
متخصصانی هستند که بهشکل اصولی با حرفه و دانش تجربه کاربری آشنا شدهاند. تخصص این افراد این است که تمامی اجزای سایت یا اپلیکیشن و حتی نرم افزار شما را بر اساس اصول تجربه کاربری بسازند. به طوری که در نهایت کاربر از لحظهلحظه بودن و کار کردن با سایتتان لذت ببرد.
مثلا اینکه آنها میدانند برای کاربران فارسی الزاما باید منو را در سمت راست و بالای صفحه طراحی کنند چراکه به وجود منو در این قسمت عادت دارند، باید رنگها را بهشکلی کنار هم قرار بدهند که چشم کاربر اذیت نشود، باید مسیر ورود کاربر به صفحه خرید و پرداخت را بهینه کنند و… . بنابراین به طور خلاصه، طراحی تجربه کاربری هر فعالیتی است که متخصص UX برای بهتر شدن تجربه کاربران حین کار با سایت یا برنامه و… انجام بدهد.
وظیفه طراح UX چیست؟
تصور کنید الان من متخصص UX کسب و کار اینترنتی شما هستم. در مرحله اول وظیفه من این است که با توجه به شناختم از دنیای UX، یک طرح کلی از سایت با بهترین جزئیات برای شما بسازم. منظور طرحی است که همه چیزش بر اساس تجربه کاربری باشد.
در مرحله بعدی و بعد از طراحی سایت هم وظیفه من این است که به طور دائم تجربه کاربر را زیر نظر گرفته و سعی کنم همه چیز را برای رسیدن به یک تجربه کاربری بهتر تغییر بدهم. این یعنی از لینکهای درون سایدبار سایت گرفته تا مراحل خرید کاربر، اضافه کردن محصول به سبد خرید، فرآیند ارسال تیکت پشتیبانی و… را بهبود بدهم. به طور خلاصه وظیفه من این است که به این سوالات جواب بدهم:
- آیا این سایت/محصول/خدمات قابل استفاده است؟
- آیا برای استفاده از آن کاربر باید به زحمت زیادی بیوفتد؟
- آیا محصول یا خدمات مشکل کاربر را حل میکند؟
- آیا برای همه دستههای کاربران قابل استفاده است؟
- آیا این محصول تجربه مثبتی ایجاد میکند که کاربر باز هم علاقهمند به تکرارش شود؟
رابطه و تفاوت UI و UX چیست؟
قبلا در مقاله “UI چیست” هم گفتم؛ اصولا در UX متخصصان تمامی بدنه، جزئیات و معماری سایت را مشخص میکنند. اما در UI متخصصان اقدام به انتخاب رنگها و طرحها خواهند کرد. با توجه به تاثیری که انتخاب طراحان UI روی تجربه کاربر دارد، UI را زیر مجموعه و بخشی از UX میدانیم. اما خب اصولا یک متخصص UX و متخصص UI وظایف جداگانهای دارند و هر کدام کار خودشان را انجام میدهند.
نکته: قبلا هم در مقالات دیگر گفتم، اصولا در خیلی از پروژهها، کار طراحی قالب و معماری سایت را خود UI کار انجام داده و سپس متخصص UX صرفا به بهبود تجربه کاربری آن میپردازد.
آیا UX واقعا در کسب و کارهای اینترنتی اهمیت دارد؟
امسال تابستان یکی از دوستانم که بیشتر از 5 سال است در زمینه تولید دان قهوه، فروش آن و همینطور راه اندازی کافی شاپ فعالیت میکند؛ به ترکیه رفت. هر از گاهی که استوریهایش را در اینستاگرام مشاهده میکردم؛ متوجه میشدم طی اقامتش در ترکیه حداقل روزانه یکبار به قهوه فروشی استارباکس سر میزند.
بعد از برگشتش با اشتیاق از او در مورد کیفیت قهوههای استارباکس پرسیدم ولی جوابش واقعا شوکهام کرد! او گفت: برای منی که به خوبی با دنیای قهوه آشنایی دارم و تفاوت قهوه خوب و بد را میشناسم؛ قهوههای استارباکس کیفیت متوسط و حتی رو به پایینی داشت!
از او پرسیدم پس چرا اینهمه به آن سر میزدی؟ گفت ببین؛ استارباکس بیشتر از اینکه یک قهوه فروشی باشد؛ تجربه میفروشد! از زمانیکه وارد این مغازهها میشوی تا زمان پرداخت صورتحساب و خروج از آن احساس خوب دریافت میکنی. بوی خوش قهوه، لیوانهای خوشگل، رفتار خوب فروشنده، دکور زیبا، تمیزی فروشگاه و… . همه اینها به منِ مخاطب آنقدر احساس خوبی میداد که دفعه بعد هم ترغیب میشدم دوباره به سراغ همان مغازه بروم.
بعد از شنیدن این جملهها، یادم به این افتاد که در دورههای مختلف و کتب مرتبط، همیشه میخواندم و میدیدم که چقدر نویسنده یا مدرس از اهمیت تجربه کاربری در موفقیت یک کسب و کار صحبت میکند اما من آن را آنطور که باید باور نمیکردم. با توجه به این تجربه و البته نکاتی که در ادامه میگویم؛ باید قبول کنیم که تاثیر UX بر کسب و کار اینترنتی و غیر اینترنتی بیشتر از چیزی است که تصور کنیم.
1_ تجربه کاربری و برندسازی؛ قضاوت کاربران!
یکی از مهمترین موضوعاتی که باعث افزایش اهمیت تجربه کاربری در دنیای وب میشود؛ ارتباطی است که UX با برندسازی دارد. به طور دقیقتر، ارتباطی است که تجربه کاربری با قضاوت کاربران دارد! در واقع امروز بسیاری از مخاطبان در سطح وب، در همان چند ثانیه اول در مورد سایت شما و معتبر بودن و نبودن کسب و کارتان بر اساس تجربه کاربری سایت قضاوت میکنند.
البته اهمیت تاثیری که در چند ثانیه اول در ذهن مخاطب میگذارید سالها پیش در دنیای روانشناسی هم ثابت شده و امروز با اسم تاثیر اولیه در روانشناسی و ارتباطات شناخته میشود. بنابراین اگر سایت شما UI بدی داشته باشد یا اصلا به دلیل سرعت پایین یا عدم رعایت اصول UX در ذهن مخاطبان به عنوان یک سایت نهچندان قابل اعتماد ثبت شود، قطعا تغییر این ذهنیت در آینده کار سختی خواهد بود.
2_ تجربه کاربری و تصمیمگیری کاربران
طی این سالها که “راه اندازی کسب و کار اینترنتی” بیشتر از قبل اهمیت پیدا کرده؛ هر از گاهی کسب و کارهای بزرگ آمار مهمی در مورد فاکتورهای تاثیرگذار روی شکست و موفقیتشان منتشر میکنند. اگر به این آمارها نگاه کنید؛ متوجه میشوید که واقعا تجربه کاربری و UX نقش مهمی در تصمیمگیری مخاطبان دارند.
مثلا آمازون چند سال پیش از این گفت که حتی کاهش سرعت یکدهم ثانیهای سایتش، باعث کاهش فروش میلیون دلاری آن میشود. یا مثلا امروز کسب و کارهای فروشگاهی بزرگ از این میگویند که دریافت اطلاعات زیاد حین فرآیند خرید از مخاطب، یکی از مهمترین دلایل رها شدن سبدهای خرید و منصرف شدن مشتریان از خرید بوده. بنابراین تجربه کاربری به طور مستقیم و غیر مستقیم روی تصمیمهای مخاطب، از خرید محصول تا اشتراکگذاری برند شما با دیگران و… تاثیر دارد.
متخصصان UX در چه پروژههایی فعالیت میکنند؟
همانطور که احتمالا تا اینجا هم متوجه شدید، فعالیت متخصصان تجربه کاربری صرفا به ساخت برنامه و سایت محدود نمیشود. در ادامه انواع پروژههایی که یک متخصص UX میتواند در آن فعال باشد را به شما توضیح میدهم.
1_ طراحی سایت، اپلیکیشن و نرم افزار
طولانیاش نمیکنم؛ امروز قابل استفاده بودن یک برنامه تا حد زیادی موفقیت آن را مشخص میکند چون وقتی سایت یا برنامه شما تجربه خوبی برای مخاطب نسازد، رقبای زیادی هستند که صرفا با چند کلیکِ کاربر، جایتان را میگیرند. بنابراین اول از همه متخصصان UX در زمینه طراحی سایت، نرم افزارهای رایانهای و اپلیکیشن فعالند.
2_ واقعیت مجازی و واقعیت افزوده (VR و AR)
طبق پیشبینیهای منتشر شده در سایت معتبر ADOBE که همان سازنده برنامههایی مثل فتوشاپ است، بازار واقعیت مجازی و واقعیت افزوده تا سال 2024 به حدود 44.7 میلیارد دلار میرسد! مخصوصا که امروز این تکنولوژیها در ساخت بازی، ساخت نرم افزار، ارائه خدمات در کسب و کارهای فیزیکی، آنلاین و… استفاده میشوند. بنابراین متخصصان UX در زمان حال و در آینده نزدیک بیشتر از قبل، باید به سراغ AR و VR رفته و مطمئن شوند که همه چیز در آنها باعث ایجاد تجربه و احساس خوب برای مخاطبان سرویسهای مختلف خواهد بود.
3_ طراحی سرویس!
راستش را بخواهید خود من عاشق UX در طراحی سرویس هستم! در این خدمات، متخصص تجربه کاربری اقدام به بهینهسازی فرآیندهای یک کسب و کار یا یک دسته خدمات برای ساخت تجربه بهتر میکند. مثلا اینکه در فلان هتل از همان ابتدای درب ورودی نیروهای هتل اقدام به پارک کردن ماشینتان میکنند، بدون اینکه به آنها بگویید چمدانهایتان را به اتاقتان میفرستند، صبحها با قهوه تازهدم از شما پذیرایی میکنند و… . اینها همه نتیجه فعالیت یک متخصص تجربه کاربری برای بهینه کردن این فرآیند است.
4_ طراحی Voice
میدانم کمی عجیب به نظر میرسد؛ اما خب در کشورهای خارجی مخصوصا با به وجود آمدن دستیارهای صوتی مثل دستیار الکسا، متخصصان UX برای بهبود تجربه کاربری و طراحی صدا هم به خدمت گرفته شدهاند. مثلا اینکه وقتی یک کاربر به دستیار صوتیاش دستور میدهد فلان دستور پخت را به او نشان بدهد ولی دستیار صوتی برای نمایش بهترین دستور پخت از اینترنت، چند سوال دیگر هم از کاربر میپرسد؛ این نتیجه کار یک متخصص تجربه کاربری در طراحی صداست.
5_ پروژههای بازاریابی اینترنتی
بعد از همه اینها، به هیچ عنوان نمیتوانیم نسبت به تاثیری که متخصصان UX بر پروژههای “بازاریابی اینترنتی” دارند بیتوجه باشیم. در حال حاضر یک متخصص تجربه کاربری میتواند در این زمینهها به دیگر بخشها و واحدهای مرتبط به بازاریابی اینترنتی کمک کند:
_ حفظ مشتری
اصولا افراد فعال در زمینه تجربه کاربری با توجه به شناخت کاربران و همینطور داشتن اطلاعات ارزشمند در مورد آنها، میتوانند پیشنهاداتی بدهند که باعث افزایش رضایت مخاطبان در دنیای وب شود. چنین چیزی در نهایت به کاهش احتمال از دست رفتن مخاطب و همینطور مشتری ختم خواهد شد.
_ لیدسازی
منظور از “لیدسازی” فرآیندی است که در آن سعی میکنیم ارتباط برند با مخاطب را یک قدم جلوتر برده و به بهانهای، یک راه ارتباطی مثل شماره تماس یا ایمیل را از او بگیریم. به این ترتیب در آینده به کمک این راه ارتباطی با مخاطب ارتباط میگیریم و او را به خریدار تبدیل میکنیم. در هر حال، نکته عجیبی نیست که بدانید تجربه کاربری بهتر باعث افزایش نرخ تبدیل مخاطب به لید میشود. این یعنی طراحی یک کادر دریافت ایمیل زیبا، ارائه یک پیشنهاد جذاب و… باعث میشود مخاطبان راحتتر به ارسال شماره یا ایمیل ترغیب شوند.
_ حفظ کارمندان
اگر صرفا کمی در مورد مفاهیم مرتبط به “منابع انسانی” مطالعه کرده باشید، میدانید برای یک شرکت موفق، چقدر وجود کارمندان متخصص و همینطور باقی ماندن آنها در سازمان اهمیت دارد.
حالا متخصصان تجربه کاربری میتوانند از تخصصشان حتی برای نگهداری از کارمندان واحد بازاریابی اینترنتی شما کمک بگیرند و احساس و تجربه بهتری برای آنها رقم بزنند. مخصوصا که در ایران متخصصان بازاریابی اینترنتی واقعا کاربلد بسیار کمی وجود دارد و نگهداری بیشتر آنها در سازمان برابر با افزایش بازدهی خواهد بود.
نکات و اصول UX چیست؟
با توجه به اینکه خیلی از مخاطبان این مقاله؛ افرادی هستند که میخواهند در آینده وارد این حوزه شوند؛ اجازه بدهید چند نکته و اصول UX را هم به طور خلاصه به شما آموزش بدهم تا بیشتر با آن آشنا شوید.
1_ کاربران را مجبور به یادگیری نکنید!
یکی از اشتباهاتی که ممکن است در طراحی سایت یا برنامه پیش بیاید، ایجاد تغییرات زیادی است که کاربران را مجبور به یادگیری کند! مثلا به طور کلی الان همه کاربران موبایلی در وب فارسی انتظار دارند منوی سایتی که واردش میشوند، در بالا سمت راست بوده و با یک آیکون 3 خطی نمایش داده شود. اما اگر شما به عنوان متخصص تجربه کاربری این قاعده را بر هم زده و انتظار داشته باشید که کاربران زمانی را برای یادگیری محل جدید منو صرف کند، در واقع در حال عصبانی کردن آنها هستید.
2_ کاربران سادهتر از چیزی که تصور میکنید، هستند!
یکی از مهمترین اصول طراحی تجربه کاربری، این است که مخاطبان برنامه یا سایت را بسیار ساده و مبتدی تصور کنید. این یعنی حتی اگر مخاطبان هدف کسب و کارتان مهندسان هستند؛ حق ندارید با این تصور که آنها خیلی حرفهایاند، از اصول ساده UX مثل ساده کردن مسیرهای رسیدن به صفحات مهم، کوتاه کردن مسیر سبد خرید و… سرپیچی کنید.
3_ به کاربر بازخورد بدهید
احتمالا چند باری وارد سایتهایی شدهاید که در آن روی یک گزینه کلیک میکنید، به صفحه دیگر یا بخش دیگری از صفحه منتقل میشوید اما انگار اتفاقی نیوفتاده! در واقع حتی اگر آنقدر حرفهای هستید که بتوانید کاربر را میان صفحات با کمترین ایجاد تفاوتی منتقل کنید، در هر حال باید حرکتها و بازخوردهایی را طراحی کنید تا مخاطب متوجه شود اتفاق جدیدی افتاده. مثلا تغییر رنگ دکمه لینک، حرکت کردن و اسکرول خودکار صفحه و… .
4_ بدانید چه چیزی اهمیت دارد
یک متخصص UX خوب با توجه به شناختی که از کاربران دارد، میداند در طراحی چه چیزهایی از اولویت بالاتری برخوردار است و روی آنها تمرکز میکند. مثلا اگر طراحی یک سایت آموزش بازاریابی دیجیتال را به عهده گرفتهاید، قطعا باید صفحه وبلاگ آن را در اولویت قرار بدهید و بهترین شکل طراحیاش کنید. اما اگر قرار به طراحی سایت فروشگاهی است، حتما اولویت اولتان صفحه اصلی و همینطور صفحات دستهبندی محصول هستند.
مهارتهای لازم برای ورود به دنیای تجربه کاربری چیست؟
خب، بعد از همه اینها اگر به این نتیجه رسیدید که شغل متخصص UX برای شما عنوانِ شغلیِ مناسبی است، در ادامه همراه من باشید تا مهارتهای یک متخصص تجربه کاربری را به شما توضیح بدهم. البته اگر بیشتر از UX به حوزه طراحی رابط کاربری یا همان UI علاقهمندید؛ حتما نگاهی به صفحه “دوره جامع مدرسه وب دیزاین” داشته باشید.
مهارتهای سخت
منظور از مهارت سخت، تخصصهایی مثل کار با نرم افزار و دیگر مفاهیم تخصصی در یک زمینه است. مهارتهای سخت مورد نیاز یک متخصص UX اینها هستند:
- Wireframing: در این مهارت، متخصص UX قبل از اینکه طرحها را به طور دقیق به طراح UI و کدنویس بدهد، یک طرح کلی و ساده از برنامه به وجود میآورد.
- نرم افزارهای مرتبط: یک متخصص UX باید کار با نرم افزارهای مرتبط به حوزه خودش مثل Figma، Sketch و… را بلد باشد.
- UI: بله؛ همانطور که یک متخصص UI نیاز به آشنایی با مفاهیم UX دارد، متخصص تجربه کاربری هم نیاز دارد در حد متوسط با اصول UI آشنا بوده و این اصول را در طراحیاش به کار ببرد.
- پژوهش: اصولا متخصصان UX باتجربه، برای اینکه بتوانند به بهترین تجربه کاربری دست پیدا کنند به کمک فرمهای نظرسنجی، نرم افزارها، پرسشنامهها و… پژوهشهایی را پیرامون نیاز و رفتار کاربر انجام داده و سپس اطلاعات به دست آمده را سازماندهی میکنند.
- آشنایی کلی با برنامه نویسی: برای اینکه متخصص UX بتواند خروجی بهتری به طراح UI و برنامه نویس تحویل بدهد، بهتر است یک آشنایی کلی هم با کار برنامه نویس و اصول کدنویسی ظاهر یا همان Front-End داشته باشد.
- اصول UX: مهمترین مهارت یک متخصص UX، آشنایی با اصول تجربه کاربری است که به او کمک میکند برای انتخاب و همینطور تعیین محل المانها تصمیم بگیرد.
مهارتهای نرم
منظور از مهارتهای نرم، مهارتهایی است که بیشتر روی بُعد فردی خود متخصص تمرکز دارد. مثلا مهارت ارتباطات و… . از جمله مهارتهای نرم لازم عبارتند از:
- کار تیمی: کار متخصص UX دائما با برنامه نویس و همینطور متخصص UI خواهد بود. همینطور ممکن است در یک مجموعه متخصص UX با افراد متخصص مشابه خودش یا حداقل عنوانهای شغلی مرتبط، همکاری داشته باشد. پس کار تیمی یکی از اولین مهارتهای لازم خواهد بود.
- حل تعارض: با توجه به اینکه در خیلی از مواقع متخصص UX با کارفرما و همینطور برنامه نویس به مشکل میخورد، مهارت حل تعارض به شدت برای او نیاز است.
- تفکر انتقادی: تفکر انتقادی به طراحان UX کمک میکند مسائل را از زوایای مختلف تحلیل کرده و به جوابهای بهتری برسند.
چطور به یک طراح UX تبدیل شویم؟
خب، اگر تصمیمتان برای ورود به این شغل جدی است؛ به شما توضیح میدهم که مسیر پیش رویتان چه مسیری است. به طور خلاصه باید این مراحل را طی کنید:
1_ زمینه فعالیت را انتخاب کنید
اگر قرار است زمینه فعالیتتان چیزی به جز تجربه کاربری موبایل، اپ، سایت یا در نهایت بازاریابی اینترنتی باشد، مطمئن شوید در شرایط فعلی و در محل جغرافیایی که هستید، بازار کار این حوزه خوب است. مثلا آیا بازار کار UX در واقعیت مجازی در ایران مناسب هست یا فعلا نمیتوانید روی آن حساب کنید.
2_ یک دوره انتخاب کنید
به طور کلی برای یادگیری یک مهارت یا باید از دورههای آموزشی کمک بگیرید یا دورههای کارآموزی حضوری. اما با توجه به نبود دورههای کارآموزی خیلی خوب در ایران یا حداقل کمبود آنها، احتمالا در نهایت باید به سراغ یک دوره تخصصی بروید. برای انتخاب دوره اول از همه به نمونه کارهای مدرس، سپس به میزان ساعات دوره، تمرینمحور بودن دوره، نظر دانشجویان، نمونه کار دانشجویان و قیمت توجه کنید.
3_ نمونه کار بسازید
به احتمال زیاد در ابتدای مسیر ورود به شغل تجربه کاربری، کمی پیدا کردن پروژه برایتان سخت خواهد بود. در این شرایط پیشنهاد میکنم برای ساخت یک رزومه و نمونه کار قدرتمند، حتی به رایگان یا با قیمتهای پایین، چند پروژه بگیرید.
4_ برند و ارتباطات را بسازید!
در دنیای امروز، حتی در کمتقاضاترین شغلها وقتی که برند داشته باشید و شناخته شوید، همیشه بازار کارتان عالی خواهد بود. بنابراین پیشنهاد میکنم برای اینکه بازار کارتان را تضمین کنید، حتما با کمک گرفتن از طراحی سایت، “بازاریابی شبکههای اجتماعی” و دیگر روشهای بازاریابی آنلاین، برند خودتان را بسازید. همینطور ساخت ارتباطات با افراد فعال این حوزه برای شناختهتر شدن و گرفتن پروژه انتخاب خیلی خوبی است.
بکلام آخر
خب به انتهای مقاله رسیدیم. در این مقاله علاوه بر اینکه فهمیدیم UX چیست، طراحی تجربه کاربری چیست، به طور دقیق با عنوان شغلی متخصص UX آشنا شده و فهمیدیم که چطور باید به این حوزه ورود کنیم. حتما توصیه میکنم پس از این مطلب به سراغ مقاله اصول ux و 14 مثال از تجربه کاربری بروید و آن مطلب را نیز مطالعه کنید.
منابع:
- تجربه کاربری
- careerfoundry
- maze
یک پاسخ
سلاامم به به چقدر خوشحال شدم سایت بعد از چند سال دوباره فعالیتش رو شروع کرده؛ مقاله های کاربردی و برنامه های جدید…
بنده آموزش رو مدتی بود کنار گذاشته بودم، الان انگیزه گرفتم ادامه بدم. فقط کاش یه انجمنی چیزی، یا حداقل پیج اینستاگرامتون رو راه اندازی کنید برای بچه های دوره
با آرزوی موفقیت همگی❤️