۵ اشتباه بزرگ در تولید محتوا که نشان میدهد هنوز یک آماتور هستی

اشتباهات در تولید محتوا

کلی زمان میگذاری و با برنامه‌ریزی شروع به تولید محتوا میکنی و آهسته آهسته سر و کله‌ات در نتایج جستجو پیدا می‌شود.. کاربران زیادی وارد وبسایتت می‌شوند اما به دلیل انجام یکسری اشتباهات در تولید محتوا، دوباره از وبسایتت خارج شده و به صفحه سرچ گوگل برمیگردند و روی یک لینک دیگر کلیک می‌کنند که اتفاقا آن لینک، همان رقیبت است که نمیخواهی سر به تنش باشد.

به نظرت چرا این اتفاق می‌افتد؟

دلیلش این است که شاید به ظاهر تولید محتوا کار ساده‌ای باشد اما حقیقت این است که کار نسبتا دشواری است. البته قصد ناامید کردنت را ندارم. تولید و بازاریابی محتوا هم مانند هر چیز دیگری با آموزش و تمرین می‌تواند بهبود پیدا کند. اما خیلی از تولید کنندگان محتوا مرتکب اشتباهاتی می‌شوند که برای همیشه بعضی مشتریان‌شان را از دست می‌دهند.

آنها هرچقدر هم که بعدا تولید محتوای‌شان را ارتقا بدهند فقط می‌توانند برای مشتریان بعدی، وبسایت خوبی باشند و احتمالش بسیار ضعیف است که اعتماد از‌دست‌رفته مشتریان قبلی را به دست آورند..

اعتماد که چه عرض کنم… رنگ آن کاربر را هم دیگر نمی‌بینند.

دقیقا به همین علت تصمیم گرفتم این مقاله را بنویسیم تا اگر در صدد تولید‌ و بازاریابی محتوا هستی حواست به این نکات باشد و از همان ابتدا مراقب باشی تا با تولید محتوای اشتباه کاربرانت را از دست ندهی. چون یک کاربر می‌تواند به یک مشتری خوب تبدیل شود و مشتری خوب هم چیزی هست که از بین نمی‌رود بلکه از وبسایتی به وبسایت دیگری منتقل می‌شود.

نکات مهم در تولید محتوا
نتیجه تولید محتوای غلط

این اشتباهات را بشناس تا مشتریانت از وبسایت تو به وبسایت رقبایت منتقل نشوند.

چرا تولید و بازاریابی محتوا کار دشواری است؟

بر اساس آمار ارائه شده از وبسایت وردپرس تعداد محتوای در حال انتشار هر روز رو به افزایش است.

طبق این آمار در اکتوبر ۲۰۱۸ (مهر ماه سال ۱۳۹۷) بیش از ۷۴ میلیون پست در فضای اینترنت منتشر شده‌است که این آمار فقط مربوط به وبسایت‌های وردپرسی است و قطعا در وب‌سایت‌های غیر‌ وردپرسی هم آمار بسیار شگفت‎انگیزی از تعداد محتوای منتشرشده وجود دارد.

پس، با این وضعیت آیا فکر می‌کنی فقط با تولید محتوا کردن می‌توانی موفق‌ شوی؟ با این شرایط آیا دیگر جایی برای تولید محتوای اشتباه تو باقی می‌ماند ؟

قطعا خیر. در کنار تولید محتوا و تمرکز بر یادگیری بازاریابی اینترنتی که مقاله مخصوص آن ۱۸ نکته بازاریابی محتوا است، باید حواست به اشتباهات زیادی که خیلی از تولید کنندگان محتوا انجام می‌دهند باشد و تو آن اشتباهات را انجام ندهی.

در ادامه می‌خواهم ۵ اشتباه بسیار بزرگ را که در خیلی از کسب و کارهای اینترنتی که دیدم، بگویم:

اشتباه اول: گذاشتن وبلاگ مقالات در صفحه اصلی وبسایت

یکی از اشتباهات در تولید محتوا که هر وبمستری ممکن است منجر شود این است که صفحه اصلی وبسایتش را تبدیل به بخش مقالات سایت کند.?‍♂️

واقعا مضحک است که بخش مقالات را، صفحه ابتدایی سایت قرار دهیم! اما بعضی از مدیران سایت طی یک سری ترفندهای به اصطلاح مبتکرانه، تصمیم می‌گیرند این اشتباه را انجام بدهند و وقتی دلیل انجام این کار می‌پرسی، می‌گویند:

به نظرم آمد اینطوری سئو بهتری می‌گیرم! زیرا گوگل کاملا متوجه می‌شود که من چقدر تولید محتوا میکنم!

اشتباهاتی که در تولید محتوا می کنیم
یکی کردن صفحه مقالات و صفحه اصلی یکی از اشتباهات در تولید محتوا است

باید بدانی که صفحه اصلی سایت بخشی است که کاربر را هدایت می‎کند به بخش مورد نظرش، یعنی صفحه اصلی سایت بهتر است شامل معرفی کسب و کار و بخش‌های مهم تشکیل دهنده آن باشد مثل : محصولات، خدمات، محتوا و مقالات، سوالات متداول کاربران و….

اشتباه دوم: مجزا کردن بخش بلاگ از خود سایت

وارد یک سایت شده‌ای و از منو اصلی آن وارد بخش مقالات می‌شوی که ناگهان احساس می‌کنی وارد یک سایت جدید شدی! فکر میکنی اشتباه از سمت تو بوده و حواست نبوده و روی لینک اشتباهی کلیک کرده‌ای پس کلا سایت را می بندی تا بیشتر از این سردرگم نشوی

اشتباه رایجی که برخی افراد انجام می‌دهند این است که آنقدر ظاهر بخش بلاگ وبسایت‌شان را متفاوت طراحی می‌کنند و آنقدر تفاوت طرح و رنگ  با ظاهر اصلی سایت زیاد است که کاربر احساس می‌کند گم شده است.. مثلا ظاهر اصلی سایت تم زرد رنگ استفاده شده اما وقتی وارد بخش مقالات میشوی با یک ظاهر بنفش مواجه میشوی

خیلی از دوستان کارهای خلاقانه تر دیگری انجام می‌دهند مثل اینکه کلا برای بخش بلاگ محتوا یک قالب جدید و مجزا درنظر می‌گیرند. واقعا کارشان جالب است! چون اکثر کاربران خیلی سریع صفحه را می‌بندند! دیدی چقدر جالب بود؟

اگر واقعا می‌خواهی برای کسب و کارت برندسازی کنی باید شکل ظاهری تمام قسمت‌های سایتت(با توجه به مباحث UI و UX) از یک الگو ثابت و مشخص پیروی کند تا کاربرانت نیز در استفاده از وبسایت و محتوای بلاگ راحت باشند و تجربه خوبی داشته باشند.

اشتباه سوم: وبلاگ پر از محتوا و شلوغ

بعضی‌ها بلاگ وبسایت را با ۴شنبه بازار اشتباه گرفته‌اند. فکر می‌کنند هرچه بیشتر محتوا و ویجت و عکس از در و دیوار بخش بلاگ آویزان باشد احتمالا برای کاربر جذاب‌تر است. اما واقعیت دقیقا بلعکس است، وقتی کاربر با سیر انبوهی از اطلاعات مواجه میشود نمی‌تواند درست تصمیم بگیرد که به چه چیزی نیاز دارد و باید کجا کلیک کند.

خیلی از بلاگ‌های وبسایت هستند که اتفاقا مطالب بسیار جذاب و مفیدی دارند اما به قدری فضای بلاگ شلوغ است که کاربر نمی‌تواند تصمیم به انتخاب درست بگیرد.?

سعی کن در فضای بلاگ وبسایت حتما بخش‌هایی را نیز به عنوان فضای خالی در نظر بگیری و مراقب باش تا زیادی شلوغش نکنی، چون یا کاربر را گمراه می‌کنی یا او را مجبور به ترک سایت می‌کنی.

نمونه این موضوع را در بازارهای سنتی هم زیاد دیده‌ایم. در تصویر زیر ۲ نمونه ساعت فروشی را می‌بینیم:

یکی از آنها با فضای شلوغ که کاربران به سختی می‌توانند یک نمونه دلخواه‌شان را بین آنها پیدا کنند و دیگری برند رولکس است که کاملا هوشمندانه یک ویترین بسیار زیبا و خلوت را ارائه کرده‌ است تا توجه هر بیننده‌ای را روی کارهایش متمرکز کند.

محتوای شلوغ در مقابل محتوای خلوت
محتوای شلوغ در مقابل محتوای خلوت

اشتباه چهارم: تردید برای تبلیغ در محتوا

ما ایرانی‌ها خیلی ضرب المثل‌های خوب و خیلی ضرب‌المثل‌های بد و اشتباه داریم. یکی از اشتباه‌ترین آنها شعر سعدی است:

مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید!

شاید این ضرب‌المثل با توجه به بازار آن زمان جمله خوبی بود ولی در حال حاضر اصلا اینطور نیست. اگر ما همچنان طبق عقاید پدران‌مان از تبلیغ کردن خودمان و کالا و خدمات‌مان پرهیز کنیم قطعا در بازار کسب و کار امروز جایگاهی نخواهیم داشت. این موضوع فقط مربوط به مشاغل سنتی نیست بلکه در کسب و کارهای اینترنتی هم کاملا صدق می کند.

تو باید یاد بگیری همینطور که در حال تولید محتوا هستی، به محصولات و خدماتت نیز اشاره کنی و از تبلیغ کردن و پیشنهاد دادن در دل محتوا ترس نداشته باشی. اگر محتوای مرتبط با محصولاتت تولید کرده‌ای (که باید هم همینطور باشد) خیلی هوشمندانه در خود محتوا به کاربر محصولت را هم پیشنهاد بده.

از این به بعد هم نگوییم:

مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید❌

بهتر است بگوییم:

مشک آن است که خود ببوید هم آنکه عطار بگوید✅

ما برای ثواب و کار خیر تولید محتوا نمی‌کنیم. ما تولید محتوا میکنیم که بفروشیم! هدف اصلی تولید محتوا دقیقا همین است.?

نباید فقط محتوای خام تولید کنی. در دل محتوا یا در پایان آن (یا هر جایی که صلاح میدانی) باید به محصولات و خدماتی که ارائه میکنی لینک بدهی!

اشتباه پنجم: تولید محتوای بی رنگ و رو

ای مدیر‌سایت دوست‌داشتنی.. بدان و آگاه باش که اگر محتوایت رنگ‌دار نباشد خوانده نمی‌شود و به درد لای ‌جرز‌ دیوار می‌خورد!?

رنگ‌دار کردن محتوا چیست ؟

 عکس یا فیلم‌های اختصاصی داخل مطالب

 رنگ، فونت، قالب‌بندی متن

 تیترهای تفکیک شده و متمایز

که باید در هر مقاله‌ای باشد تا جذابیت ظاهری برای خوانده شدن را پیدا کند.

(دقت کنید که محتوای ویدیویی و صوتی  رنگ آمیزی خاص خودش را می‌خواهد)

و در نهایت این تذکر کوچک را هم بدهم که تولید محتوا هیچ حد و مرزی ندارد و اگر حواست نباشد می‌بینی به قدری سرگرم تولید محتوا شده‌ای که هنوز به فروش دلخواهت نرسیده‌ای. باید برای تولید محتوایت سقف و مرز مشخصی را به صورت روزانه یا هفتگی معین کنی تا بتوانی روی فروش و کسب درآمدت هم تمرکز کنی ?

اشتباهات در تولید محتوا
سرفصل‌های این مطلب: