چرا نوشتن بیزینس پلن باعث موفقیت در کسب و کار میشود؟

چرا نوشتن بیزینس پلن باعث موفقیت در کسب و کار میشود؟

نوشتن بیزینس پلن یا طرح کسب و کار که معادل انگلیسی همین کلمه یعنی Business plan است، یکی از حیاتی ترین و ضروری ترین اقدامات اولیه ، قبل از شروع و راه اندازی هر کسب و کاری است. این ۸ دلیل به شما ثابت میکند که نگارش بیزینس پلن و طرح تجاری کسب و کار یکی از ضروری ترین اقدامات شما قبل از راه اندازی و شروع کسب و کار اینترنتی تان باید باشد، زیرا:

۱. آیا ایده شما عملی می شود یا خیر؟

ممکن است شما در ذهن خودتان ایده های زیادی برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی داشته باشید و فکر کنید یکی از ایده های تان کسب و کار خیلی موفقی خواهد بود و حتی هنگام صحبت درباره آن ،همه چیز عالی به نظر برسد و هیچ مشکلی نباشد، اما پس از نوشتن بیزینس پلن و طرح کسب و کار روی کاغذ و انجام یک سری محاسبات ساده، متوجه خواهید شد که نه تنها ایده تان سودآور نخواهد بود، بلکه می تواند منجر به شکست کامل شما شود!

البته منظورمان قطعا این نیست که ایده خوب، کسب و کاری است که هیچ سختی و مشکلی نداشته باشد، همه ما قبول داریم و میدانیم برای هر کسب و کار موفقی مسائل و دردسر های خاصی وجود دارد، اما خیلی مهم است بدانیم که آیا با وجود تمام مشکلات برای یک ایده کسب و کار اینترنتی، در نهایت موفق میشود یا نه، که پاسخ آن را با نوشتن بیزینس پلن میتوانیم قبل از شروع بفهمیم.

۲. چهار چوب ذهن شما  برای کسب و کارتان شکل میگیرد

نوشتن بیزینس پلن باعث می شود چهارچوب کلی ذهن شما برای کسب و کارتان شکل بگیرد و حتی اگر یکبار هم طرح کسب  کارتان را مطالعه کنید برنامه ذهنی شما برای رسیدن به خواسته هایتان مشخص می شود، درست مانند کسی که قبل از رفتن به یک مکان جدید، آدرس آن را یکبار به طور کامل می خواند.

۳. وظایف تان مشخص می شود

زمانی که طرح کسب و کار شما نوشته شود، وظایف شما و منابع انسانی تان در هر مرحله از کار مشخص میشود و این باعث می شود بتوانید از منابع انسانی تان خیلی مفید تر و بهینه تر استفاده کنید و در نتیجه کسب و کارتان، راندمان بیشتر و رشد سریع تری نسبت به رقبا داشته باشد. با نوشتن بیزینس پلن نه تنها وظایف دقیق کاری افراد موجود در سیستم مشخص میشود بلکه کار های بیهوده ای که فقط زمان را تلف میکنند نیز مشخص میشوند تا انجام نشوند.

۴. جذب سرمایه گذار با نوشتن بیزینس پلن

اگر نیاز به سرمایه گذار مالی دارید، داشتن طرح تجاری یا همان نوشتن بیزنس پلن دقیق و اصولی، باعث افزایش علاقه بیشتر سرمایه گذاران به همکاری با شماو قرار دادن سرمایه هایشان در کسب و کار شما می شود و احتمال جذب یک سرمایه گذار خوب با داشتن طرح کسب و کار خوب رابطه مستقیمی دارد. هیچ انسان عاقلی پول خود را صرف یک ایده ی بدون حساب و کتاب نمی کند. سرمایه گذاران عاشق برنامه های دقیق و حساب شده هستند، پس نوشتن بیزینس پلن و طرح کسب و کارتان را جدی بگیرید!

۵. مشخص شدن اولویت ها

قطعا شما در طول مسیر راه اندازی و اجرای کسب و کارتان اقدامات مهمی را باید مدیریت و انجام دهید. بهتر است به جای آنکه بدون داشتن یک برنامه حساب شده خودتان را به امواج پیشامدها بسپارید، با یک بار نوشتن بیزینس پلن خوب ، یک برنامه ریزی دقیق برای انجام کارها داشته باشید تا طبق اولویت هایی که از پیش مشخص کرده بودید حرکت کنید. با نوشتن بیزینس پلن و طرح کسب و کار، نه تنها باعث بهبود مدیریت زمان شما در کسب و کارتان میشود، بلکه تنش های عصبی حاصل از سیل عظیم کارها را هم کاهش می دهید.

۶. بودجه مالی بهتر مدیریت می شود

سرمایه ای که شما برای راه اندازی و اجرای یک کسب و کار اختصاص فراهم میکنید در نهایت بالاخره محدود است. شاید فکر کنید بودجه و سرمایه مالی که برای راه اندازی کسب و کارتان در نظر گرفته اید تمام هزینه های جانبی راه اندازی و اجرای کسب و کار را به طور کامل پوشش میدهد و کسری بودجه نخواهید داشت، اما این احتمال خیلی زیاد است که با وارد شدن در دل کار، تازه متوجه شوید که هزینه های متفرقه ای هم وجود داشتند که از چشم شما دور مانده بودند و آنها را پیشبینی نکرده بودید، آنقدر این هزینه ها آهسته جیب شما را خالی میکنند که یک روز متوجه میشوید سرمایه شما دیگر جوابگوی آنها نخواهند بود!

در این زمان چه کار می کنید؟ آیا میخواهید عقب نشینی کنید و کارتان را تعطیل کنید؟ آیا میخواهید مجددا به طرق مختلف سرمایه فراهم کنید و دوباره همین روند را تکرار کنید؟ بهتر نبود قبل از شروع کسب و کار با نوشتن بیزینس پلن و طرح کسب و کار این هزینه ها را با جزئیات کامل پیشبینی میکردید؟

با نوشتن بیزینس پلن صحیح و دقیق میتوانید هزینه ها را برنامه ریزی کنید و در طول مسیر بودجه و سرمایه تان را به خوبی مدیریت کنید.

۷. اتفاقات مختلف شما را غافلگیر نمی کنند

شما به عنوان یک مدیر کسب و کار، به جای اینکه اجازه دهید رویداد ها و مسائل متفاوت کاری به طور ناگهانی از راه برسند و شما را غافلگیر و شوکه کنند، با نوشتن بیزینس پلن صحیح و برنامه ریزی دقیقی که توسط طرح کسب و کارتان انجام داده اید، چشم انداز جامع و کاملی به رویداد ها و احتمالات در مقابل شرایط پیش روی تان خواهید داشت، در نتیجه میتوانید با آمادگی بهتر و راهکار های مناسب با مشکلات و اتفاقات پیشبینی شده رو به رو شوید و خیلی راحت آنها را برطرف نمایید. طبیعی است که با نوشتن بیزینس پلن و داشتن طرح کسب و کار مناسب ، تصمیماتی که در این شرایط میگیرید، فارغ از هرگونه ترس و نگرانی است و توام با آرامش خاطر خواهد بود.

۸. افزایش احتمال موفقیت با نوشتن بیزینس پلن

در نهایت بهتر است بدانیم که نوشتن بیزینس پلن و طرح تجاری کسب و کار یک نقشه راه و یک مشعل روشن برای رسیدن اهداف کسب و کارمان است. یک بار وقت گذاشتن و نوشتن بیزینس پلن قبل از شروع کسب و کار، احتمال موفقیت کسب و کار را چندین برابر افزایش میدهد. پس کوتاهی نکنیم و برنامه حساب شده ای از چگونگی انجام کسب و کار و مسیر رسیدن به اهداف کاری مان را بنویسید تا احتمال موفقیت مان را ده ها برابر کرده و احتمال شکست را به حداقل برسانیم.

نکته پایان این مطلب درباره نوشتن بیزینس پلن:
زمان گذاشتن برای تحقیق کردن جزئیات و در نهایت نوشتن بیزنس پلن، باعث هدر رفتن انرژی و زمان شما نمی شود! بلکه آینده کاری شما را به بهترین وجه ممکن، ترسیم می کند. در زمان نوشتن بیزنس پلن و طرح کسب و کارتان حتما با دوستان آگاه خود مشورت کنید.
چرا نوشتن بیزینس پلن باعث موفقیت در کسب و کار میشود؟
سرفصل‌های این مطلب: