چرا اولین ایده کسب و کار، احتمالا بدترین ایده است؟

اگر برای اولین ایده کسب و کارتان خیلی شوق دارید، دست نگه دارید! معمولا اولین ایده کسب و کار بدترین ایده است و احتمال شکست بسیار بالایی دارد! مگر اینکه مواردی که در این مطلب گفته میشود را رعایت کنید.
شکست در اولین ایده کسب و کار

اگر در حوزه کسب و کار و کارآفرینی فعال باشید، قطعا افرادی را دیده اید که ایده‌ای را انتخاب می کنند و تمام تمرکز و انرژی خودشان را روی آن ایده می گذارند تا به یک کسب و کار سودآور برسند، اما نمی توانند این کار را انجام بدهند، چون ایده آنها اصلا برای بازار مناسب نیست و اصطلاحا پخته نشده است.

در این مقاله می خواهیم در مورد اولین ایده کسب و کار صحبت کنیم و بگوییم چه مشخصاتی داشته باشد تا با اجرای آن بتوانید به درآمدزایی برسید.

اگر به دنبال ایده کسب و کار هستید و در حال حاضر هم ایده‌هایی دارید و می خواهید یکی از بهترین ها را انتخاب کنید، حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 

چرا اولین ایده کسب و کار، بدترین ایده است؟

 

اول از همه بگذارید دلایل این موضوع را بررسی کنیم که چرا اولین ایده کسب و کار معمولا بدترین ایده است:

  • پخته نبودن: معمولا ایده های اول پخته نیستند و نیاز به کمی کار دارند تا به یک ایده پولساز تبدل شوند. به همین خاطر نمی توان روی آنها حساب باز کرد.
  • رویایی بودن: افرادی که رویای کارآفرینی دارند، معمولا فکر می کنند هر ایده ای را به راحتی می توانند به موفقیت برسانند و به یک کارآفرین تبدیل شوند، در صورتی که معمولا اینطور نیست.
  • عدم توجه به بازار: خیلی از کارآفرین‌های تازه کار، ایده کسب و کار خودشان را با توجه به نیاز بازار انتخاب نمی کنند و همین موضوع باعث می شود که خریداری هم برای محصولاتشان نداشته باشند.
  • شفاف نبودن: خیلی از اوقات برای ما پیش می آید که شخصی ایده خود را توضیح می دهد اما نمی توانیم متوجه بشویم که دقیقا منظورش چیست و خودش هم هنوز شفاف نیست که دقیقا ایده اش قرار است چه کاری را در بازار انجام دهد؛ این موضوع به همان دلیل پخته نبودن هم مربوط می شود.
  • گیج کننده بودن: بعضی اوقات ممکن است یک ایده کسب و کار خوب باشد، اما چون مرحله به مرحله اجرا نمی شود و پخته نمی شود، به همین خاطر برای مخاطبان و بازار هدف گیج کننده است و همین موضوع باعث می شود که مخاطب خریدی انجام ندهد.
  • و…

حالا بیایید باهم بررسی کنیم و ببینیم یک ایده کسب و کار اینترنتی مناسب، چه ویژگی هایی باید داشته باشد تا به یک ایده خوب و پولساز تبدیل شود.

در ادامه نکات مهمی گفته می شود که باید ایده خودتان را با آنها بسنجید تا بتوانید خوب بودن و پولساز بودن آن را بررسی کنید.

 

1- داشتن بازار خوب = جلوگیری از شکست ایده

برخی از ایده ها به این صورت هستند که به زمان خاصی وابسته اند و شاید در آینده بازار خوبی برای آنها وجود نداشته باشد.

البته این ایده ها می توانند در بازه زمانی درست برایتان پولساز باشند، اما نمی توانند به یک کسب و کار واقعی تبدیل شوند و ماندگار باشند.

به همین خاطر خوب است روندها را با استفاده از ابزارهایی مانند گوگل ترندز بررسی کنید و ببینید آیا ایده و صنعتی که انتخاب کرده اید، بازاری رو به رشد دارد یا درخواست برای آن کم شده و در حال کمتر شدن است.

اگر میخواهید مطمئن شوید که بهترین بازار هدف را برای ایده کسب و کارتان انتخاب میکنید، پیشنهاد میکنیم حتما ویدئو جلسه سوم دوره ایده یابی را ببینید:

هدف‌گیری صحیح بازار هدف
انتخاب صحیح بازار هدف و نیچ مارکتینگ در ایده کسب و کار

 

2- سطح مخاطبان

شما باید ایده خودتان را با توجه به سطح مخاطبان و بازار هدف خود انتخاب کنید تا بتوانید فروش خوبی داشته باشید.

مثلا فرض کنید شما می خواهید آموزش طراحی سایت به مخاطبان خودتان بدهید، مثلا اگر مخاطبان شما افراد مبتدی هستند و شما از جلسه اول به سراغ برنامه نویسی بروید، این یعنی محصول شما با سطح مخاطبان همخوانی ندارد. اگر به سطح مخاطبان توجه کنید، باید در جلسات اول زمینه سازی کنید و مقدماتی را بگویید تا بعد از آن کم کم مخاطب را وارد دنیای برنامه نویسی کنید.

 

3- قیمت گذاری درست

گاهی اوقات ممکن است اولین ایده کسب و کار شما عالی باشد، اما به خاطر قیمت گذاری نادرست و بدون توجیه، نتوانید فروش خوبی را تجربه کنید.

قیمت گذاری هم باید با توجه به بازار هدف و میزان درآمد این بازار انتخاب شود.

مثلا اگر شما می خواهید خدماتی را به مدیران بفروشید، شاید قیمت خیلی پایین برای این خدمات شک برانگیز باشد و مخاطب شما فکر کند خدماتتان خیلی کاربردی نیست.

همچنین اگر شما محصولی را برای زنان خانه دار ارائه می کنید، شاید مبالغ خیلی بالا برای این محصول باعث شود فروش خوبی نداشته باشید.

 

4- ساده بودن

یکی از ویژگی های مهم یک ایده کسب و کار خوب، این است که ساده باشد و هرکسی به راحتی بتواند آن را درک کند.

یکی از اساتید کارآفرینی اینطور می گفت که شما باید بتوانید ایده خودتان را در یک جمله توضیح دهید و اگر غیر از این است، قطعا ایده شما هنوز به اندازه کافی ساده نیست و شفافیت ندارد.

مثلا ایده پشت فروشگاه اینترنتی دیجی کالا چیست؟ بررسی، انتخاب و خرید کالاها به صورت اینترنتی؛ به همین راحتی ایده کسب و کاری تا این حد بزرگ را می توان بیان کرد.

یا مثلا ایده پشت شرکت گوگل چیست؟ قراردادن اطلاعات به صورت طبقه بندی شده در دسترس انسان ها؛ به همین سادگی می توان ایده پشت این شرکت های بزرگ و غول پیکر را بیان کرد.

ساده بودن ایده، عامل موفقیت

شما هم باید سعی کنید ایده تان به قدری پخته و ساده شود که بتوانید در یک جمله آن را به هرکسی معرفی کنید و آن فرد ایده شما را بفهمد.

 

5- نمونه اولیه یا MVP

MVP، یک نمونه اولیه از محصول شما است که همان کاربردی که می خواهید را داشته باشد.

از این تکنیک برای تست یک ایده استفاده می شود تا متوجه شوید که بازار هدف شما به محصولتان نیاز دارد و یا اصلا به آن واکنشی نشان می دهد یا خیر.

یکی از اشتباهاتی که کارآفرینان تازه کار می کنند، این است که زمان زیادی می گذارند تا یک محصول بی نقص تهیه کنند و این کار وقت و هزینه و انرژی زیادی را از آنها می گیرد، اما وقتی محصول را به بازار عرضه می کنند، متوجه می شوند که به اندازه ای که فکر می کردند استقبال انجام نمی شود و شکست می خورند.

اما با تکنیک MVP به راحتی می توانید این موضوع را با نمونه اولیه محصول خودتان تست کنید تا متوجه نیاز و سلیقه بازار شوید.

 

چطور اولین ایده کسب و کار را به موفقیت برسانیم؟

یک خبر خوب!

با وجود اینکه در طول این مطلب به این موضوع اشاره کردیم که چه دلایلی باعث میشود اولین ایده کسب و کار احتمالا با شکست مواجه شود، اما باید بدانید که روش‌هایی برای تحلیل ایده وجود دارد که میتوانید از نتیجه بخش بودن ایده مطمئن شوید.

در دوره آموزشی رایگان چطور یک ایده ثروت‌ساز پیدا کنیم. به صورت کامل و عملی آموزش داده‌ام که چطور یک ایده خوب و مطمئن برای راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی‌تان(و یا کسب و کار سنتی) پیدا کنید، و چطور مطمئن شوید که آیا آن ایده موفق میشود و یا شکست میخورد. توصیه میکنم اگر ایده‌ای ندارید و یا از ایده فعلی‌تان مطمئن نیستید حتما از این دوره رایگان ارزشمند استفاده کنید.

دوره رایگان آموزش ایده‌یابی

جمع بندی

آیا واقعا اولین ایده، بدترین ایده است؟ قطعا خیر. ایده‌ های موفق زیادی در سراسر جهان وجود دارند که از همان ابتدا در مسیر موفقیت، پیشرفت و تکامل بوده‌اند و الان هم در جایگاه های تثبیت شده بسیار خوبی هستند. اما در این مطلب ما به 5 عامل قالب در اکثر ایده هایی که در همان ابتدا با شکست مواجه شده بودند پرداختیم.

همچنین در ادامه گفتیم که یک ایده کسب و کار خوب و پولساز، چه ویژگی هایی باید داشته باشد.

امیدواریم که این مقاله کمک کند بتوانید یک ایده کسب و کار پولساز و اصولی را برای خودتان انتخاب کنید و آن را به یک کسب و کار میلیونی تبدیل کنید.

شکست در اولین ایده کسب و کار
سرفصل‌های این مطلب:

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید